- Inspirasjon
- Kjøkken
- Saftig og sunn eplekake
Saftig og sunn eplekake
Oppskrift
Ingredienser
3 store egg
80 gram søtning – eks. lønnesirup, SukrinGold eller brunt sukker
3 epler
1 boks kesam - evt. rømme/gresk yoghurt
2 1/2 dl grovt mel – eks. sammalt mel eller fullkornsmel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel - gjerne ceylon
1/3 ts vaniljepulver – kan sløyfes - evt. 1 ts vaniljesukker
For ekstra smak:
En god håndfull grovhakket valnøtter - evt. mandler eller pekannøtter
1 ss lønnesirup
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Pisk egg og søtning godt sammen. Grovriv eplene og vend inn i eggedosisen sammen med kesam. Rør inn de tørre ingrediensene.
Bland sammen hakket valnøtter og lønnesirup i en skål. Strø i bunnen av bakeformen med litt ekstra kanel (Hopp over dette steget om du ønsker en nøttefri variant). Fordel røra jevnt utover i bakeformen.
Stekes nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl i ca. 15 minutter for du tar den ut av formen. Server med pisket kremost.
Pisket kremost:
- 200 gram kremost naturell
- 1 ss lønnesirup
- Et knivsodd vaniljepulver - evt. 1 ts vaniljesukker
Pisk ingrediensene sammen. Ha kremosten enkelt og dekorativt over en skål ved å bruke en sprøytepose. Du kan også dekorerer toppen av kaken med kremosten.
Nyt deilig eplekake med god samvittighet!
Se flere av Stines oppskrifter på www.bakekona.no