Saftig og sunn eplekake

Saftig og sunn eplekake

Bakekona Stine har bakt en deilig og sunn eplekake som holder seg saftig i flere dager. Kaken er enkel å lage og kan bakes av store som små. Få oppskrift og fremgangsmåte her.

Oppskrift

Ingredienser

3 store egg
80 gram søtning – eks. lønnesirup, SukrinGold eller brunt sukker
3 epler
1 boks kesam - evt. rømme/gresk yoghurt
2 1/2 dl grovt mel – eks. sammalt mel eller fullkornsmel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
1/2 ts kardemomme
1 ts kanel - gjerne ceylon
1/3 ts vaniljepulver – kan sløyfes - evt. 1 ts vaniljesukker

For ekstra smak:
En god håndfull grovhakket valnøtter - evt. mandler eller pekannøtter
1 ss lønnesirup

Blande ingredienser til eplekake

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Pisk egg og søtning godt sammen. Grovriv eplene og vend inn i eggedosisen sammen med kesam. Rør inn de tørre ingrediensene.

Bland sammen hakket valnøtter og lønnesirup i en skål. Strø i bunnen av bakeformen med litt ekstra kanel (Hopp over dette steget om du ønsker en nøttefri variant). Fordel røra jevnt utover i bakeformen.

eplekake i form og pisket kremost

Stekes nederst i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl i ca. 15 minutter for du tar den ut av formen. Server med pisket kremost.

Pisket kremost:
- 200 gram kremost naturell
- 1 ss lønnesirup
- Et knivsodd vaniljepulver - evt. 1 ts vaniljesukker

Pisk ingrediensene sammen. Ha kremosten enkelt og dekorativt over en skål ved å bruke en sprøytepose. Du kan også dekorerer toppen av kaken med kremosten.

Ferdig bakt eplekake
Eplekake med pisket krem på tallerken

Nyt deilig eplekake med god samvittighet!

 

Se flere av Stines oppskrifter på www.bakekona.no